di. sep 26th, 2023

Op 17 augustus 2023 s.c.J. verschijnt mijn nieuwe boek: Heb lief en doe wat je wilt, Augustinus als psycholoog.

Eenzaamheid, kwetsbaarheid, stress: we kampen er allemaal mee. Als zielzorger was Augustinus betrokken op het lichamelijk en psychisch welbevinden van mensen die aan zijn zorgen waren toevertrouwd. Vanuit een ver verleden reikt de kerkvader geen makkelijke antwoorden aan, eerder nog stelt hij confronterende vragen. Over hoe je meer in contact kunt komen met jezelf en de ander, hoe je beter tot de kern kunt komen, waar je onrust vandaan komt. Augustinus spreekt altijd met twee woorden – over verleden en heden, zonde en genade, dood en leven, donker en licht; het is de reden dat zijn menselijke aanpak ook vandaag nog aanspreekt.

In Heb lief en doe wat je wilt richt ik de schijnwerper op bisschop-filosoof Augustinus als zielzorger. Met enige lenigheid kunnen we Augustinus in een psychologenpraktijk plaatsen. Hij hield zich als bisschop-filosoof bezig met het lichamelijk en psychisch welbevinden van de mensen die aan zijn zorgen waren toevertrouwd. Hij had oog voor hun leven en welzijn. Voelde zich integraal verantwoordelijk voor hun geluk. Zielzorg in optima forma. Ik heb getracht Augustinus’ inzichten te interpreteren en door te vertalen – overtuigd van de actualiteit en bruikbaarheid van zijn denken. In het boekje wisselen actualiteit en anekdotes, casuïstiek en citaten elkaar af.

Het boek is al te reserveren! Wie nu een exemplaar reserveert ontvangt in de week waarin het boek verschijnt:

  • een door mij gesigneerde boek met bovendien een persoonlijke boodschap en
  • vijf ansichtkaarten met verrassende uitspraken van Augustinus

De ansichtkaarten worden alleen meegestuurd wanneer het boek besteld wordt via deze actie van KokBoekencentrum i.c.m. Boekhandel Smit. Reserveer hier alvast een exemplaar.

Benieuwd? Bekijk hier een preview

 

Door admin