Over mij

‘Het zijn slechte tijden! Het zijn moeilijke tijden! Dat zeggen de mensen tenminste. Laten we liever goed leven, dan worden de tijden vanzelf goed. Wij zijn de tijden. Zoals wij zijn, zo zijn de tijden.’ – Aurelius Augustinus

Als senior adviseur & projectleider maatschappelijke vraagstukken ben ik werkzaam bij Movisie. Movisie is hét kennisinstituut voor het sociaal domein. Wij doen onderzoek naar vraagstukken zoals armoede, eenzaamheid en huiselijk geweld in opdracht van het ministerie van VWS. Samen met toegewijde professionals werken we aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen!

Als kind volgde ik de politiek op de voet - van de lokale gemeenteraad tot de presidentsverkiezingen in Amerika. Als voorzitter van de CDA-afdeling in Gouda zet ik mij in voor een stad die we door willen geven.

Schrijven is voor mij een manier om de werkelijkheid te begrijpen. In 2018 publiceerde ik 'Grote denkers over grote dingen', in 2019 'Augustinus voor mensen van nu. Wij zijn de tijden' en recent 'Overhoop en overleven. De impact van ziekte, dood en verlies'. Verder is #geendagzonderBach mijn motto; en ben ik organist in diverse kerken.

Uitnodigen
Wilt u mij uitnodigen voor een gesprek of lezing? Neem gerust contact op.

3 comments on “Over mij

 1. Trudy

  Beste meneer Alderliesten,
  Ik lees meer plezier uw blog! Ik zou graag de belijdenissen ook gaan lezen maar er zijn zoveel verschillende vertalingen naar het Nederlands. Zou u het vervelend vinden om er een aan te raden?
  Vriendelijke groet,
  Trudy

  Reply
  1. Hans Alderliesten

   dank voor uw reactie! Ik raad u de vertaling van Gerard Wijdeveld aan. Veel leesplezier & zegen!

   Reply
 2. ries smits

  Beste heer Alderliesten,

  In het Confessioneel Weekblad las ik uw artikel over Augustinus. Heb het boek gekocht en sindsdien lees ik elke dag een hoofdstuk en probeer dat te overdenken en te praktiseren. Boeiend ! Ik kende Augustinus via mijn inmiddels al lang overleden oom ( Gereformeerde Bond), die een verzameling boeken van Augustinus bezat en sterk belerend leefde op gezag van Augustinus !. De Augustinus van mijn oom is anders dan de Augustinus van Anderliesten. De visie van de laatste biedt perspectief, mijns inziens, niemand wordt uitgesloten ( bij mijn oom wel). Dat spreekt mij zeer aan. “Augustinus voor mensen van nu” is een boeiende gids om te praktiseren, dat wij de tijden zijn en dus mensen van de toekomst.

  Met vriendelijke groet,

  Ries Smits

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *