Post #3534

U vindt hier berichten over:

Alle berichten:

Pandemic Times – 28 – Trouw

30 oktober 2020

Een verlaten gang in een hotel, liftknopjes met virusdeeltjes, serveersters die hun uiterste best doen. Het is vrijdagavond zonder haast, met onvervulde verlangens. We dineren in een hotel – dat mag omdat we er de nacht door zullen brengen. Corona is overal en nergens. Trouwen of het een lieve lust… Read more »

Pandemic Times – 27 – Tandarts

29 oktober 2020

Af en toe moet men naar de tandarts en dat kan best leerzaam zijn. In de stoel bij de tandarts had ik tijd om na te denken en even niets te zeggen. Communicatie met de tandarts is ongelijkwaardig: niet kunnen antwoorden, aanwezig als fly on the wall bij het gesprek… Read more »

Pandemic Times – 26 – 14:00 uur

28 oktober 2020

Sinds de coronacrisis is 14:00 uur een belangrijk moment. Het RIVM maakt dan besmettingscijfers, opnames en sterfgevallen bekend. In maart en april keek ik dagelijks rond dat tijdstip op de website van het RIVM. Ik vermoed dat ik niet de enige was die aan het F5’en was – enige compassie… Read more »

Pandemic Times – 25 – Geen nieuws

27 oktober 2020

We keken dus niet naar een persconferentie, maar naar een persverklaring. Volgens de premier was het niet meer dan een ‘oploopje’. Nu dacht ik dat oploopjes niet meer zijn toegestaan, maar voilà. Vreemd genoeg was gisteren het nieuws dat het persmoment geen nieuws zou brengen. Beste mensen, we hebben geen… Read more »

Pandemic Times – 24 – Ellebogenwerk

26 oktober 2020

Sinds maart geven we elkaar geen hand meer, maar een elleboog. Dat wil maar niet wennen, zo’n elleboog geven. Niets in deze crisis went, maar ellebogen zeker niet. De elleboog heeft er nooit heel goed op gestaan. Gebruikt iemand zijn elleboog of heeft iemand het achter zijn elleboog, dan is… Read more »

Pandemic Times – 23 – Westduin

24 oktober 2020

In het Westduinpark tref ik twee dames, gezeten op een bankje, een kop thee in de hand. Geen tea to go, hoewel strandtenteigenaars er alles aan doen om klandizie te behouden. Het is een herfstige middag, eentje van Guillaume van der Graft, eentje met ‘dooreengelopen kleuren’ en ‘langverzwegen verwondering’. Niet eerder… Read more »